Ben jij klaar voor een avontuur? Om het haastige luxe leven dat we leiden voor een weekend achter je te laten? Wij faciliteren de begeleiding. De natuur doet de rest!


Drie dagen en twee nachten survivallen in de Duitse bossen onder begeleiding van Radical Fit.

Slapen in de vrije natuur onder een overhangende rots.

Koken op je eigen gemaakte vuur.

Via kaart en kompas naar de volgende slaapplek.

De mooiste natuur. Grenzen opzoeken en verleggen.

Veel lachen en wandelen.MISSIE: Kom In Je Kracht

STRATEGIE: Grenzen Opzoeken in de Natuur


Wat vinden anderen van de Radical Survival?

Mei 2022, mijn eerste survival trip, mooie kans om dit eens te ervaren!

En wat was het magisch, werkelijk geen woorden voor.
Een super leuke groep, prachtige omgeving en top begeleiding! Het voelde zo fijn allemaal. Een combinatie van genieten, afzien, lachen, huilen, samen werken en terug naar de basis. Ik kan niet wachten op de volgende keer!!

Chantal Willekus

Het was een groot genot met Wesley mijn 1e survival te doen in Duitsland. Alles was tot in puntjes voorbereid en de groep was heel gezellig en goed samengesteld. 

Naast veel hiken kwam het ‘back to basic’ gevoel goed tot uiting met o.a. op zelfgemaakt vuur te koken en onder de sterren in de open lucht te slapen.

Wesley is zeer behulpzaam en weet je goed te motiveren. Zijn adviezen zijn altijd op jou als persoon afgestemd. 

Een aanrader om jezelf uit te dagen! Doen.

Jan Stel

Het survival weekend was voor mij een fantastische ervaring.

Ik vond het ‘uit’ staan van mijn gedachten heerlijk en ben daardoor helemaal weer opgeladen thuis gekomen.

Het in de buitenlucht slapen koken op het kampvuur was een heerlijke ervaring.

Mijn ervaring met de begeleiding was vertrouwd en het was alsof je dit al heel lang doet zowel Wesley als Jurre hebben dit weekend voor een fantastische ervaring gezorgd.

Judith Goedhart

RADICAL SURVIVAL HERST EDITIE

weekend 4 t/m 6 november 2022

€225,- p.p.

Ga jij de uitdaging aan?


De Begeleiding

Als jongetje van 12 jaar werd ik door mijn vader voor het eerst op survival meegenomen. De bossen in, lopen met een zware rugzak, net iets te ver, totdat de tranen mij in de ogen stonden. Ik vond het zwaar, dacht steeds ‘zijn we er al? ‘ en wilde eigenlijk liever naar huis. Dat we bij de slaapplek aankwamen was ik heel blij dat ik op een boomstam bij het warme vuur kon zitten. En het eten smaakte extra lekker na die lange dag. Ik waardeerde alles meer, omdat ik er zelf moeite voor had gedaan.

Eenmaal thuis aangekomen was ik toch wel trots op mijn prestatie. Ik had geslapen in de open natuur, zonder tent, onder een afhangende rots waar we droog lagen als het regende. Had zelf vuur gemaakt en samen met mijn vader (het eten wat we mee hadden) daarop gekookt.

Na deze eerste survival volgden nog vele weekenden in de bossen. De laatste jaren met een vaste groep vrienden. Ik heb hierdoor veel ervaring opgedaan en ken het gebied goed.

Wesley van Doesburg

Wesley (12 jaar) samen met zijn vader
Survival met de vrienden groep
Eerst georganiseerde Radical Survival mei 2022

FAQ

Wat houdt de Radical Survival precies in? 
– 3 dagen wandelen in de bossen in Duitsland 
– 2 nachten slapen onder een overhangende rots 
– De wandelroute navigeren met kaart en kompas 
– Dwarsdoorsteek doen
– Zelf vuur maken 
– Kamp bouwen
– Eten koken op het vuur 
– Vers water drinken uit bron of rivier
– Je leert de voordelen van Nasal Breathing
– Geen telefoon
– Je behoefte doen in de natuur
– Zwemmen in het meer 
– Meditatie moment 
– Je grenzen verleggen 
– 3 dagen terug naar de basis 
 
Kan iedereen mee op survival? Hoe fit moet ik zijn?
Iedereen die langere stukken kan wandelen kan mee. Als je erge last hebt van je knie of enkel wordt het lastig. Bij twijfel kun je met Wesley overleggen. Het is zeker geen Kamp van Koningsbrugge maar houd er rekening mee dat je het zwaar zou kunnen krijgen dan kan het alleen maar meevallen! Aan de hand van de inschrijvingen wordt de route bepaald en afgestemd op de groep.
 
Wanneer is het staat het eerstvolgende weekend gepland? 
We vertrekken op vrijdag 4 november om 6.00 uur ’s ochtends en komen thuis op zondag 6 november tussen 20.00 en 21.00 uur. 
 
Een Herst editie, wat houdt dat in?
De herfst editie houdt in. Een super mooi/gezellig bos! Maar ook kans op iets meer regen (uiteraard kan het ook gewoon prima weer zijn). Temperaturen die al iets lager kunnen uitpakken. Lekker warm rond het vuur zitten en deze goed hoog opstoken. Vroeg donker. Licht van het vuur! 
 
Hoeveel mensen kunnen er mee?
Bij deze editie is er plek voor 10 mensen. Het gaat door bij minimaal 6 inschrijvingen. 
 
Kan ik een vriend of vriendin meenemen?
Zeker! Een aantal van jullie hebben aangegeven dat een vriend of vriendin dit ook wel leuk zou vinden. Geef bij het opgeven even aan dat je je samen aanmeldt.
 
Wat zijn de belangrijkste spullen die je nodig hebt?
De belangrijkste spullen die je zelf dient te verzorgen zijn. Een grote rugzak met heup en borstband. Een slaapmatje en een slaapzak.
 
Hoe kom ik op plaats van bestemming?
De plek is alleen te bereiken met auto en vervoer regel je zelf of met de rest van de groep. Als de groep bekend is wordt er een groepsapp aangemaakt, zodat het vervoer met elkaar geregeld kan worden. Het is tussen de 5,5 en 6 uur rijden naar plaats van bestemming.
 
Wat doen we met eten?
Je neemt je je eigen eten mee voor 3 dagen. Ook hier zal Wesley uitgebreid tips over geven. Maar sharing is caring. Door de jaren heen is er iets ontstaan tijdens de survival. Een soort meergangen diner waarbij iedereen zijn eten wat die gemaakt heeft met elkaar deelt en je de hele avond kleinere hapjes eet. Maar dit is uiteraard niet verplicht en iedereen doet wat die zelf wil met eten.
 
Wat kost de Radical Survival?
De Radical Survival kost 225 euro. Wat je hiervoor krijgt is een onvergetelijke 3 dagen. Je leert vuur maken, kaart lezen, koken op het vuur, we gaan het koude water in, je leert wat nasal breathing is en Wesley brengt je via mooie wandelroutes naar de tofste slaapplekken in de open natuur. 
 
Hoe weet ik precies wat ik mee moet nemen?
Vooraf krijg je lijsten met de spullen die je mee moet nemen en krijg je informatie over het goed inpakken van je tas. Dit om te voorkomen dat je tas te vol en zwaar wordt.

Georganiseerde Survival Weekenden


Instagram