Ben jij klaar voor een avontuur? Om het “toch best vlugge” leven dat we leiden voor een weekend achter je te laten? Wij faciliteren de begeleiding. De natuur doet de rest!


Drie dagen en twee nachten survivallen in de Duitse bossen onder begeleiding van Radical Fit.

Slapen in de vrije natuur onder een overhangende rots.

Koken op je eigen gemaakte vuur.

Via kaart en kompas naar de volgende slaapplek.

De mooiste natuur. Grenzen opzoeken en verleggen.

Veel lachen en wandelen.MISSIE: Kom In Je Kracht

STRATEGIE: Grenzen Opzoeken in de Natuur


Wat vinden anderen van de Radical Survival?

Mei 2022, mijn eerste survival trip, mooie kans om dit eens te ervaren!

En wat was het magisch, werkelijk geen woorden voor.
Een super leuke groep, prachtige omgeving en top begeleiding! Het voelde zo fijn allemaal. Een combinatie van genieten, afzien, lachen, huilen, samen werken en terug naar de basis. Ik kan niet wachten op de volgende keer!!

Chantal Willekus

Het was een groot genot met Wesley mijn 1e survival te doen in Duitsland. Alles was tot in puntjes voorbereid en de groep was heel gezellig en goed samengesteld. 

Naast veel hiken kwam het ‘back to basic’ gevoel goed tot uiting met o.a. op zelfgemaakt vuur te koken en onder de sterren in de open lucht te slapen.

Wesley is zeer behulpzaam en weet je goed te motiveren. Zijn adviezen zijn altijd op jou als persoon afgestemd. 

Een aanrader om jezelf uit te dagen! Doen.

Jan Stel

Het survival weekend was voor mij een fantastische ervaring.

Ik vond het ‘uit’ staan van mijn gedachten heerlijk en ben daardoor helemaal weer opgeladen thuis gekomen.

Het in de buitenlucht slapen koken op het kampvuur was een heerlijke ervaring.

Mijn ervaring met de begeleiding was vertrouwd en het was alsof je dit al heel lang doet zowel Wesley als Jurre hebben dit weekend voor een fantastische ervaring gezorgd.

Judith Goedhart

RADICAL SURVIVAL

weekend 21 t/m 23 april 2023

€245,- p.p.

OUDER & KIND SURVIVAL

Pinksterweekend 27 mei t/m 29 mei 2023

€395,- (ouder + kind)

RADICAL SURVIVAL

Weekend 2 t/m 4 juni 2023

€245,- p.p.

Ga jij de uitdaging aan?


De Begeleiding

Als jongetje van 12 jaar werd ik door mijn vader voor het eerst op survival meegenomen. De bossen in, lopen met een zware rugzak, net iets te ver, totdat de tranen mij in de ogen stonden. Ik vond het zwaar, dacht steeds ‘zijn we er al? ‘ en wilde eigenlijk liever naar huis. Dat we bij de slaapplek aankwamen was ik heel blij dat ik op een boomstam bij het warme vuur kon zitten. En het eten smaakte extra lekker na die lange dag. Ik waardeerde alles meer, omdat ik er zelf moeite voor had gedaan.

Eenmaal thuis aangekomen was ik toch wel trots op mijn prestatie. Ik had geslapen in de open natuur, zonder tent, onder een afhangende rots waar we droog lagen als het regende. Had zelf vuur gemaakt en samen met mijn vader (het eten wat we mee hadden) daarop gekookt.

Na deze eerste survival volgden nog vele weekenden in de bossen. De laatste jaren met een vaste groep vrienden. Ik heb hierdoor veel ervaring opgedaan en ken het gebied goed.

Wesley van Doesburg

Wesley (12 jaar) samen met zijn vader
Survival met de vrienden groep
Eerst georganiseerde Radical Survival mei 2022

Survival Edities voorjaar 2023

 
DE RADICAL SURVIVAL
Houd jij van wandelen en ben je niet bang voor een uitdaging? Dan is de Radical Survival editie voor jou! Tijdens deze editie zoeken we grenzen op en halen we het maximale uit onszelf. Daarnaast diepen we de elementen van bushcraft verder uit. Denk aan het maken van verschillende constructies om op te koken, het oefenen van de basisknopen, een onderkomen/shelter bouwen en een tarp ophangen. Heb je daar geen behoefte aan? Dan kun je heerlijk rustig rond het vuur zitten op je eigen gemaakte zitplek uitkijkend over de vallei! 
 
Datum: vrijdag 21 t/m zondag 23 april 2023
Datum: vrijdag 2 juni t/m zondag 4 juni 2023
Prijs: €245,-
 
OUDER & KIND SURVIVAL
Samen met je zoon of dochter het ultieme outdoor gevoel ervaren? Dan is dit weekend voor jullie! Tijdens deze survival ligt de nadruk op de elementen van bushcraft met je zoon of dochter uitvoeren zoals; vuur maken, water filteren, kaartlezen en meer. Het maximale wat we per dag zullen lopen is 3 uur, verder zullen we ons vooral richten op activiteiten in en rond het kamp.
We zullen gedurende dit weekend altijd in een veilige straal van de auto’s blijven en bij maximaal aantal inschrijvingen gaat er een extra begeleider mee.
 
Kortom: Een unieke ervaring voor beiden die je samen deelt!
 
Datum: zaterdag 27 mei t/m maandag 29 mei 2023 (Pinksterweekend)
Minimale leeftijd/klas: 11 jaar / groep 7/8
Prijs duo (ouder & kind): €395,-
Prijs extra kind: 125,-
 
———————-
Algemene FAQ:
———————-
 
Wat houdt de Radical Survival precies in? 
– 3 dagen wandelen in de bossen in Duitsland 
– 2 nachten slapen onder een overhangende rots 
– De wandelroute navigeren met kaart en kompas 
– Dwarsdoorsteek doen
– Zelf vuur maken 
– Kamp bouwen
– Eten koken op het vuur 
– Water filteren uit bron of rivier
– 3 dagen geen telefoon
– Je behoefte doen in de natuur
– Je grenzen verleggen 
– 3 dagen terug naar de basis 
 
Hoe lang duurt het weekend?
Elk weekend begint met vertrek op de eerste dag om 6.00 uur en we zullen op de laatste dag van het weekend thuis aankomen tussen 20.30 en 21.30 uur.
 
Bij hoeveel inschrijvingen gaat het door?
Bij elk weekend is er plek voor ongeveer 10 mensen. Het gaat door bij minimaal 6 inschrijvingen. 
 
Wat zijn de belangrijkste spullen die je nodig hebt?
De belangrijkste spullen die je zelf dient te verzorgen zijn. Een grote rugzak met heup en borstband. Een slaapmatje en een slaapzak.
 
Hoe weet ik precies wat ik mee moet nemen?
Vooraf krijg je uitgebreide lijsten met de spullen die je mee moet nemen en krijg je informatie over het goed inpakken van je tas. Dit om te voorkomen dat je tas te vol en zwaar wordt.
 
Hoe kom ik op plaats van bestemming?
De plek is alleen te bereiken met auto en vervoer regel je zelf of met de rest van de groep. Als de groep bekend is wordt er een groepsapp aangemaakt, zodat het vervoer met elkaar geregeld kan worden. Het is tussen de 5,5 en 6 uur rijden naar plaats van bestemming.
 
Wat doen we met eten?
Je neemt je je eigen eten mee voor 3 dagen. Ook hier zal ik uitgebreid tips over geven. Maar sharing is caring. Door de jaren heen is er iets ontstaan tijdens de survival. Een soort meergangen diner waarbij iedereen zijn eten wat die gemaakt heeft met elkaar deelt en je de hele avond kleinere hapjes eet. Maar dit is uiteraard niet verplicht en iedereen doet wat die zelf wil met eten.
 
Hoe ziet het weekend er precies uit?
Voordat we vertrekken krijg je een programma hoe het weekend er precies uit zal zien.
 
Waarom de Radical Survival?
Iedere keer blijf ik me verbazen over de mooie en heerlijk rustige natuur in “de Pfalz”. Als je in een dag tijd een paar mensen tegenkomt is het veel. De Radical Survival is een unieke kans om een paar dagen helemaal terug te gaan naar jezelf en de basiselementen van het leven. Er is (voor mij in ieder geval) bijna geen vrijer gevoel dan lopen met je rugzak met daarin alle spullen die je nodig hebt om een lang weekend te overleven. 
 
Hoe kan ik me inschrijven?
Stuur een mail naar wesleyvandoesburg@gmail.com

Georganiseerde Survival Weekenden


Instagram